"Ең алдымен, түсі мен дәмін тексеру керек. Егер түсі суға тән емес және жағымсыз иіс болса судағы микроағзалар көрсеткіші нормадан көп. Салдарынан асқазан-ішек жолдарына зақым келуі мүмкін", - деп жазады "Прайм" сарапшы Елена Саратцеваға сілтеме жасап.
Бөтелке дұрыс жабылмаған болса да, күмән туындайды. Ыдыстың материалы мен түсі де маңызды. Қаралау келген шыны бөтелке ең қауіпсіз. Полимерлік ыдыста су қызған кезде зиянды қоспалар пайда болуы мүмкін. Ал ашық түсті шыныға күн түссе зиянды болады.
Жалған немесе мүлдем пайдасыз су да болады. Осыған мән беріп, сертификатын тексеру керек. Минералды немесе емдік сулардың кейбір түріне Еуразиялық экономикалық одақ сертификаты қажет. Егер ол болса, тауардың сапасы әлдеқайда жоғары деген сөз.
Фото: Sputnik / Владимир Песня.